Mijn fascinatie voor edelstenen

De edelsteen blijft de mens fascineren

De edelsteen heeft al eeuwenlang de belangstelling van de mens vanwege de fascinerende kleuren en het levendige lichtspel die edelstenen hebben. De edelstenen amethist, bergkristal, barnsteen, granaat, jade, koraal, lapis lazuli, parels, serpentijn, smaragd en turkoois werden duizenden jaren geleden voor het eerst gebruikt in sieraden. Deze sieraden waren alleen voor de welgestelde kringen betaalbaar en dienden tegelijkertijd als statussymbool. Natuurlijk wordt ook vandaag de dag door menigeen gepronkt met imposante edelstenen in dure edelmetalen. Maar tegenwoordig dragen we vooral een sieraad omdat we het mooi vinden.

Ik zelf ben gefascineerd door edelstenen, ik denk ook omdat ik helder voelend en helder wetend ben. In het voren voel ik gebeurtenissen aan en voel stemmingen van mensen en kan ze zelfs overnemen. Dat is heel vervelend en stenen helpen mij.

Ik wordt rustig van stenen en vind het kleuren spel zo bijzonder en denk wel dat het klopt, de beschrijving die bij stenen staan.

Bepaalde stenen brengen je in balans Of helpen je afsluiten.

Deze heb ik net nieuw

Labradoriet; de bovenste foto”s met groen( turquise achtige tinten) blauw,paars en oranje.

Heb een ketting en een ring gekocht.

Algemene informatie

Labradoriet kan kleurloos, grijs, wit en groen zijn met stukken met een blauwe, groene of geelachtige glans als het gepolijst is. Spectroliet is een donkere labradoriet soort. De steen is doorzichtig tot doorschijnend. Goud labradoriet is transparant en heeft een goudgele kleur. Hyperstheen wordt ook wel fluwelen of velvet labradoriet genoemd, maar het is geen labradoriet soort.

Werking

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.

Naast deze algemene eigenschapen van labradoriet heeft goud labradoriet de volgende aanvullende eigenschappen:

Goud labradoriet heeft een connectie met hogere bewustzijnsniveaus en versterkt daardoor o.a. trance en helderziendheid. Daarnaast helpt het je in contact brengen met wijsheden uit je onderbewuste. Het is een steen die sterk inwerkt op het zonnevlecht chakra en heeft daardoor een positieve werking op de maag, milt, lever, galblaas en bijnieren.

Verzorging

Labradoriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen

 • Labradoriet kan op of bij het lichaam gedragen worden.
 • De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden of vastgehouden worden.
 • Het kan in een ruimte geplaatst worden als bescherming tegen negatieve invloeden en energie.

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e), hart chakra (4e) (en keel chakra (5e) en voorhoofd chakra (6e) als er sprake is van een blauwe gloed).

Sterrenbeeld

Leeuw, Schorpioen en Boogschutter.

Celestien

Celestien is lichtblauw, grijs of kleurloos. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.

Werking

Celestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling, telepathie en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestien bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestien naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestien kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren, keel, stembanden, strottenhoofd en bij restless legs syndroom.

Verzorging

Celestien kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water en fel zonlicht.

Metafysische eigenschappen Chakra: keel chakra (5e), voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra Sterrenbeeld: tweeling

Hartvormige Knuffelsteen van Seleniet (Groot)

Seleniet, de steen met engelen vibraties is steeds zeldzamer aan het worden. Onze fantastische selenietproducten zijn van een geweldige schoonheid en worden door velen op hun waarde geschat. Toch is onze seleniet niet duur, zeker niet in vergelijking met de kwaliteit. Let op; elk hart is anders en de seleniet kan oneffenheden bevatten. Je bent dus verzekerd van een uniek product. Een prachtig en betekenis vol om te geven en te krijgen.

De naam seleniet komt van de Griekse maangodin Selene, vanwege de maanachtige lichtschijn van het vlammetje er doorheen. Het werkt verzoenend, verbindend, tussen geliefden. Selenietkristallen zijn halfedelstenen met een bijzondere vibratie. Ze worden in verband gebracht met het zesde chakra (het Derde Oog) en het zevende chakra op de kruin. Vooral de witte of transparante kristallen hebben een krachtig effect. Seleniet is een beschermende steen die je helpt rust en balans te creëren en reinigt de aura. Wanneer je met spiritualiteit bezig bent zal seleniet je helpen om te aarden, maar ook zal deze je mediamieke gave vergroten en je inzichten geven. Seleniet helpt je om controle te hebben over jezelf en de kalmte te bewaren.

Kleuren van seleniet: zuiver wit, oranje, blauw, bruin, groen.

Magische en genezende edelstenen

Edelstenen hebben door de geschiedenis heen in vele culturen een grote rol gespeeld in mythen en legenden. Sinds de oudheid waarderen de meeste culturen de edelstenen vanwege hun schoonheid en hun magische en genezende eigenschappen. Vele edelstenen dienden dan ook als talisman of amulet. Ze gaven bescherming tegen boze geesten en stemden engelen en heiligen welgezind. De edelstenen konden onheil afwenden en de gezondheid behouden of verbeteren.

Bovennatuurlijke krachten van edelstenen

Vanwege het idee dat edelstenen bovennatuurlijke krachten zouden bezitten werden de edelstenen bij de astrologie betrokken en gekoppeld aan de sterrenbeelden van de dierenriem. Hieruit ontwikkelden zich de geboortestenen, edelstenen die verantwoordelijk zijn voor degene die onder het desbetreffende sterrenbeeld geboren is en hem moeten begeleiden en beschermen. Zo beschermen de rozenkwarts, lapis lazuli en bergkristal degene die geboren zijn onder het sterrenbeeld stier. Chalcedoon, maansteen en topaas beschermen degene die geboren zijn onder het sterrenbeeld boogschutter.

Edelstenen zijn over het algemeen allemaal mineralen die zijn gekozen vanwege hun schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Ze worden geslepen en gepolijst zodat er prachtige sieraden van gemaakt kunnen worden.

Als je een edelsteen in de winkel koopt, een edelstenen of spiritueel winkeltje en je wil een steen of sieraad kiezen met edelstenen, kies sowieso een steen wat meteen een goed gevoel geeft.

Dus ga op je gevoel af.

Hieronder nog wat mooie plaatjes van sieraden.

Wat vind jij van edelstenen en sieraden en van deze blog.

Leuk als je een reactie achterlaat.

Indiase zilveren hanger met robijn en smaragd

Mexicaanse zilveren oorbellen met koraal en parel

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. annabellas schreef:

  Prachtige stenen! Heb me zelf nog nooit zo diep ingelezen over stenen maar ze zijn en blijven stuk voor stuk allemaal mooi!

  Geliked door 1 persoon

  1. hotthingsforladies schreef:

   Dank voor je lieve reactie;-) ah leuk dat je even alles hebt gelezen en is zeker boeiend als je er wat meer vanaf weet…wie weet lees je het nog eens.fijne avond🦋

   Geliked door 1 persoon

 2. shivatje schreef:

  Wat het belangrijkste is bij de aankoop de steen aan te voelen. Dan mag hij nog zo mooi en helder zijn of juist voor dat staan waar je hem misschien zou voor kopen dan kan hij helemaal anders aanvoelen. Nu het aanvoelen is bij iedereen anders en daar kan ik dan niet echt verder op ingaan. Want als Reiki Master zal ik een steen misschien anders aanvoelen dan iemand anders.
  Maar je geeft zeker een heel goede uitleg want zelf werk ik er ook mee en heb ze altijd op zak.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. hotthingsforladies schreef:

   Owh ja dat klopt als ik ze persoonlijk koop ..in een winkel dan ga ik op mijn gevoel af..maar online ook maar het kleuren spel moet er zeker uitspringen;-)

   Dank voor je reactie, mooi zijn dr sieraden hé 👍👍

   Geliked door 1 persoon

   1. shivatje schreef:

    Online zal ik het nooit kopen.
    Ik moet ze kunnen zien en aanvoelen.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s