Wat is een Bullet Journal?

wp-1564315170834.jpg

Organiseer je leven goed en maak hierbij gebruik van een bullet journal. Overzichtelijk, eenvoudig en in de stijl zoals jij dat wilt. In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn bullet journal heb gemaakt en hoe je er eenvoudig zelf een kunt maken.

Wat is een Bullet Journal?

wp-1564315360528.jpg

Een Bullet Journal is het perfecte systeem om jouw afspraken, taken, gedachten, gevoel, plannen, to-do lijstjes etc op één plek te verzamelen.

wp-1564315294213.jpg

.

Tegenwoordig gebruiken we veel digitale apps om deze informatie bij te houden. Toch voelt het af en toe beter om nog eens in de pen te kruipen en alles op papier te zetten.Daarom wordt dit systeem ook wel ‘Het analoge systeem van het digitale tijdperk‘ genoemd.Het leuke van een Bullet Journal is, dat je deze naar eigen wens kunt aanpassen en invullen.Mannen kiezen wellicht eerder voor een simpel en strak design, terwijl vrouwen lekker creatief aan de slag gaan met washi-tape en dergelijke. Je kunt er in ieder geval alle kanten mee uit!

Wat kun je allemaal noteren in jouw Bullet Journal?

Zoals ik al aangaf, kun je met een Bullet Journal alle kanten uit. Je kunt allerlei soorten dingen noteren. Je kiest dus uiteraard uit dingen die bij jouw leven aansluiten! Denk bijvoorbeeld aan:

 • Maandelijkse doelen

 • Jaarlijkse doelen

 • Een wishlist

 • Een Bucket List

 • Een planner met afspraken

 • To-do lijstjes

 • Boeken die je dit jaar gelezen hebt

 • Een checklist

 • Tv-series die je nog wilt bekijken

 • Een moodtracker- hoe je je voelt

 • Uitgaven

 • Schoonmaak lijst- planning

 • Een dagboek zie foto ( hierboven)

Wat heb je nodig om een Bullet Journal te starten?

Eigenlijk alleen een mooi bullet journal boekje, of gewoon notitie boek (bruna, action en boekenvoordeel zijn mijn favoriete ) en een pen nodig.

Bij action kosten ze maar €1.50. En wil je het uitgebreider doen zoals ik gebruik dan ; stabilo stiften en- of pennen, handletter stiften – kalligrafie, of potloden.Ik vind een goed hb potlood fijn en gum om te tekenen.en kalligrafie setje;Gum en potlood stabilo en kalligrafie set action, kost weinig.Dat kan ook en maakt het nog mooier.

Hier al mijn stuff en dit zijn mijn bullet journal” s van boven naar beneden;

hema, lidl, boekenvoordeel, action

En hier mijn twinmarkers stiften action, heeft 2 punten. Dikkere en dunnere.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wp-1564312462279.jpg

Ik heb thuis nog 2 nieuwe bakken.Hier een foto van mijn stabilo pen 68 en kalligrafie setje.De stabilo die ik heb is soort ;pen 68.dunne punt, stift.

Handige laadjes waar je al je spulletjes makkelijk in kan opbergen.Bij action was niet duur.

Stabilo boss mini stiften – pastel kleuren. Bruynzeel potloden.Water color stiften en staedtler metallic markers.Paper ♥️mate flair stiften met dunne punt.Heb het niet in 1 x aangeschaft, over de jaren heen🤪En wil je het nog meer uitbreiden;Mooie stickers, plaatjes & wasabi tape kan ook nog.Wil je graag weten waar de stiften, potloden etc gekocht zijn laat even een reactie achter.Ben gek op mooie plaatjes.Laat straks zien hoe je ook leuke pagina’ s maakt met alléén maar plaatjes en stickers etc in mijn volgende blog.Hier de voorbeelden van plaatjes, stickers, paper blocks.

wp-1564313533141.jpg

Tip; gewoon bij action heb je deze te gekke blokken. Voor ,€1.90 geloof ik, iedergeval niet duurder als €3. Dit zit er in zo” n block

wp-1564313747345.jpg

Voorbeeld;

Je ziet hierboven ook meteen het action bullet journal boekje van €1.50 en het handige is, er zitten voorbeeldjes bij.That’s it! Een kind kan de was doen. Zoals je ziet heb ik wel nog een aantal andere frutsels in mijn Bullet Journal geplakt. Dat maakt het net iets leuker en vrolijker om er mee te werken. Als jij niet zo van al die tierelantijntjes houdt, is dat natuurlijk niet nodig. Het fijnste is om een notitieboek met gestippeld papier te gebruiken zoals de bullet journal boeken van action, boekenvoordeel of bruna.

Wat is belangrijk om het overzicht te bewaren?

 • Index: Zorg ervoor dat je op de eerste pagina start met een index. Zoals je ziet heb ik hier nog niet erg veel staan, omdat het een probeersel was. Toen ik vorig jaar begon.

 • Zo kan het er uit zien.

 • Naarmate je deze langer gebruikt, noteer je dus steeds meer onderwerpen en paginanummers. Daarom is het ook handig om de pagina’s te nummeren. Dit doe ik zelf onderaan in de hoek, net als in een boek.

 • Keys: Dit is enorm handig. Je kunt dit eigenlijk zien als een soort legenda. Zo kun je voor verschillende activiteiten een ander icoontje creëren en krijg je een mooi en overzichtelijk overzicht.

Een maandoverzicht: Hier kun je een globaal overzicht van maandelijkse events en activiteiten noteren. Ik heb er zelf voor gekozen om dit niet heel uitgebreid te doen, omdat ik over het algemeen niet veel verjaardagen en andere evenementen op de planning heb staan. In ieder geval niet een maand van tevoren.

wp-1564315007664.jpg

Een dagplanner:

Zoals je ziet heb ik de dagen ook nog apart uitgelicht. Dit vind ik zelf enorm handig, omdat je zo een goed beeld krijgt van wat er die dag nog moet gebeuren. Omdat ik werk en daarnaast bijna fulltime met mijn eigen blog bezig ben, is het belangrijk om een goede planning bij te houden. Ook heb ik een hond en bezig met 2 huishoudens. Eigen huurhuis en Vriends koophuis , waar ik het meeste ben omdat ik maar gedeeltelijk werk veel bij hem ben.

A

nders wil ik nog wel eens chaotisch worden en dit geeft dan een stuk meer rust.In mijn Bullet Journal heb ik er voor gekozen om ook een checklist te maken met alle spullen die ik mee op reis wil nemen. Enorm handig. Dit heb ik op een rustig moment gedaan. Een aantal dagen later heb ik mijn koffers gepakt. Nu ben ik zeker dat ik niets zal vergeten

!

Verder ben ik van plan om bij te houden welke series ik al gezien heb, welke ik nog wil zien en welke boeken ik gelezen heb. In de loop der tijd zal daar vast nog veel meer bij komen.Dat kun je zo doen;

wp-1564315120070.jpg

Dit was een moodtracker, ook leuk te maken met plaatjes en stickers van action.

En hier gewoon 1 met kleurtjes en plaatjes. Gewoon je creatieve ding doen en maak gewoon iets wat in je op komt.

Gebruik bij het maken een bullet journal met ruitjes of met puntjes. Hierdoor kun je makkelijker de checkboxen maken, en heb je genoeg regels op een pagina om een hele maand uit te schrijven.Heb jjj al een bullet journal? Of wil je gaan beginnen, deel het gerust.Leuk, liefs Willemien🌻🌴⛱🍉🍋💐tot volgende x

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s