5 tips voor het geven van een ontspannen massage

5 tips voor het geven van een ontspannen massage

Energetische-relax-massage

Een massage, wie vindt dat nu niet lekker? Maar alleen goed kunnen masseren is niet voldoende om de perfecte massage te geven. Wil jij de ultieme massage ontvangen, of wil jij de ultieme massage geven? Lees dan onderstaande tips.

1. Zorg voor een ontspannen sfeer bij het geven van een massage

Je kan nog wel zo lekker masseren, maar als de sfeer rondom de massage rumoerig is, dan zal er weinig genoten worden van de massage. Zorg dus voor een ruimte die rust uitstraalt. Steek bijvoorbeeld wierook aan en zorg voor een rustgevende muziek op de achtergrond. Combineer deze factoren met een massage en de gemasseerde komt in een ultieme relaxte toestand.

2. Zorg dat je als masseur ook ontspannen en ‘in the moment’ bent

Niet alleen moet de ruimte rondom de massage ontspannend zijn, maar ook als masseur heb je een belangrijke taak om te zorgen voor een zo ontspannend mogelijke sfeer. Je kunt nog zo’n goeie masseur zijn, maar als jouw energie onrust uitstraalt, zal dat ook gevoeld worden bij de gemasseerde. Merk je bij jezelf dat je wat onrustig bent in je hoofd en lichaam, neem dan eerst even de tijd om zelf te ontspannen. Doe bijvoorbeeld wat ademhalingsoefeningen of andere ontspanningsoefeningen om relaxt te worden. Je zou natuurlijk ook diegene die je zou gaan masseren eerst even kunnen vragen of hij/ zij jou eerst even wil masseren, zodat jij in een ontspannende toestand komt.

863035_1_Kneipp_Massageolie_Amandel__Mini

3. Zorg voor een goede temperatuur

Een fout die vaak gemaakt wordt bij het geven van een massage is dat de temperatuur vaak te koud is. Misschien herken je het wel: je ligt net lekker onder de warme dekens en dan biedt je vriend of vriendin je aan om je te masseren. Maar dat betekent dat je onder die warme deken weg moet en dat een eventuele pyjama ook nog uit moet. Je hebt dan twee keuzes: of je slaat de massage af, of je ontvangt de massage, maar je kunt er eigenlijk niet optimaal van genieten. Een ideale temperatuur voor het geven van een massage is 23 graden. Dus plan je een massage avond in met je partner, zorg dan alvast dat je de ruimte goed opwarmt van tevoren.

ratespic

4. Gebruik goede, natuurlijke massage olie

Een massage zonder olie kan niet tippen aan een massage met olie. Maar een massage olie is niet zomaar een olie, daar zitten wel degelijk verschillen in. Een goede olie maakt de huid niet te glad, anders is er onvoldoende contact met de huid. Ook kunnen er op een te gladde huid geen kleine bewegingen gemaakt worden, omdat er dan te weinig wrijving is. Zorg voor een olie die jij prettig vindt ruiken. Wat de één een heerlijke geur vinden, kan de ander weerzinwekkend vinden. Kies voor een natuurlijke olie, kunstmatige oliën worden vaak niet goed in de huid opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld sommige baby oliën of vaseline. Oliën op minerale basis kunnen ook zorgen voor een pijnlijke wrijving.

t_50562

5. Gebruik de juiste ontspanningsmassage technieken

Last but not least, gebruik goede massagetechnieken. We hebben er nog een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Met je duimen tussen de schouderbladen in rondjes draaien. Probeer elke duim om en om te bewegen. Dus eerst de ene duim en dan de andere duim.
 • Ga met beide handen vanaf de schouder langs de arm een stukje naar beneden. Rondom je oksels zitten de lymfeklieren en daar gemasseerd worden kan als aangenaam ervaren worden.
 • De oorlel is bij veel mensen ook gevoelig. Je neemt de oorlel tussen duim en wijsvinger en beweegt je duim steeds herhaaldelijk naar beneden.
 • Zet je tien vingertoppen op het hoofd en draai al je vingers in kleine rondjes
 • De enkel is ook een gewilde plek. Zet je hand er op en maak er rondjes om heen. Geef druk van onder aan de voet naar boven toe.
 • Energetische-relax-massage

Met deze massage tips kun jij dé perfecte massage geven. Of nog slimmer, laat deze tips lezen aan je partner en ontvang dé perfecte massage!

Have fun🦋🌻🌼🌹

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mentje schreef:

  Handige tips! Hier gaat Sadeq heel blij mee zijn!!! 😂😃

  Like

  1. hotthingsforladies schreef:

   Hehe mooi

   Geliked door 1 persoon

 2. shivatje schreef:

  Dat klopt en dat kan je dan weer met een drukpuntmassage doen.
  Het is zo aangenaam om het te geven, en je krijgt er zoveel energie van terug.

  Aum Shanthi

  Like

  1. hotthingsforladies schreef:

   Nou idd heerlijk leuk dat je massages geven ook leuk vind of ontvangen xd

   Geliked door 1 persoon

 3. shivatje schreef:

  Zowel in handen als voeten zitten al de organen in maar ook het hele lichaam en dat voornamelijk in de voeten.
  Ik zal ze nooit overslagen als ik een massage geef.

  Aum Shanthi

  Like

  1. hotthingsforladies schreef:

   Nee klopt ik ook niet haha het is idd zo dat als iemand hoofdpijn of buikpijn heeft er bepaalde punten zitten in de voeten….. als je die masseert kan de hoofdpijn of buikpijn overgaan dus idd zitten veel punten in de voeten die belangrijk zijn

   Geliked door 1 persoon

 4. shivatje schreef:

  Mooie tips die je beschrijft. Wat je ook kan doen is de massage olie afstemmen op de persoon zelf. Je neemt een basisolie en daar doe je enkele druppels etherische olie bij. Wel altijd je goed laten informeren welk geurtje je neemt want niet alle geuren zijn geschikt voor bepaalde doeleinde. Zoals uitkijken als iemand zwanger is of kanker heeft. Dan is het ook van belang dat je de massage aanpast.
  Bij een massage worden vaak de voeten en handen vergeten en ook dit is voor de ontvanger een zalig intens gevoel.

  Aum Shanthi

  Like

  1. hotthingsforladies schreef:

   I know laatst toen ik een massage gaf ook de handen en voeten gedaan….werd erg gewaardeerd. Is super chill hè…leuke tip die esoterische olie

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s