Koffie op 5 interessante manieren te gebruiken☕😃

20180916_Koffie_Geurvreter_FW_Desk

Uiteraard gebruiken we de koffie nog hoofdzakelijk om van een kop koffie te genieten, maar na het lezen van dit artikel kunt u koffie op nog vijf interessante manieren gebruiken. Lees snel verder!

Vieze handen

Wie kent het niet. Ben je heerlijk aan het koken geweest met knoflook of heb je een verse moot zalm gebakken…. word je beloond met handen die nog zeker uren of zelfs een dag later nog ‘stinken’. Vergeet al die dure zeepjes en pak gewoon een paar koffiebonen en wrijf die in je handen. Door de olie die er vrijkomt worden alle ongewenste geuren opgelost en ruiken je handen weer heerlijk fris. En heb je geen koffiebonen? Een handjevol koffiedik werkt ook nog prima!

koffiedik

 

Neutraliseer je adem

Lekker Grieks gegeten of een andere maaltijd met sterke kruiden? Voorkom dat je een dag later nog steeds die geuren uitademt door even kort op een koffieboon te zuigen. Al na enkele minuten is je mond weer helemaal fris. Tip: bijt de boon niet door, het effect is dan minder goed en de smaak van rauwe koffie kan niet iedereen bekoren.

Fris ruikende koelkast

Vooral na een weekend waarin we heerlijk hebben gekookt en onze koelkast vol heeft gezeten met heerlijke culinaire producten zoals lekkere Spaanse worstjes, schimmelkazen of olijven, ruikt de koelkast op maandag toch altijd nog vrij sterk. Dit is eenvoudig op te lossen. Zet een schaaltje met vers gemalen koffie in je koelkast en laat deze een nacht in de koelkast staan. Op maandagochtend heeft je koelkast nog nooit zo lekker geroken! Tip: soms zie ik op internet voorbijkomen dat je dit ook met koffiedrab kunt doen. Mijn ervaring is dat dit wel iets doet, maar absoluut niet zo goed werkt als versgemalen koffie. 

download

Rioollucht uit je gootsteen

De afvoer in je keuken kan soms behoorlijk stinken, zeker als je geen afvoerzeefje gebruikt verdwijnt er soms ongemerkt van alles in je afvoer waardoor een ware rioolgeur kan ontstaan. Gelukkig is ook dit weer eenvoudig op te lossen. Vul een kopje met koffiedik (liefst nog een beetje vochtig) en spoel dit door het putje met gekookt water. Dankzij het koffiedik en het kokende water komen alle restjes los die de nare geuren veroorzaken en weg is de vervelende geur in je keuken!

14308206677137

Dat lucht op

Ongewenste geuren in de woonkamer kunnen ook opgelost worden dankzij koffie! Om dit te doen vul je een bakje of pot met koffiebonen en zet je in het midden een brandend waxinelichtje. Dankzij het verwarmen van de bonen ontstaat een subtiele geur van koffie en worden alle andere luchtjes geneutraliseerd. En wanneer u voor een mooie glazen pot of vaas kiest krijgt u er ook nog een romantisch effect bij cadeau.

En ik heb iets gevonden waar koffie goed voor is en zou zeggen probeer het uit.

Koffiedik is een afvalproduct dat zich leent voor hergebruik. Als het gemengd wordt met potgrond kan het goed dienen als voeding voor planten. Hiermee bespaart de gemeente op de aankoop van potgrond en de kosten van afvalverwerking: een mooie win-win. ‘Sinds een jaar gaat een stabiele stroom koffiedik vanaf ‘De Rotterdam’ richting de Stadskwekerij van de gemeente.

Hier worden duizenden kilo’s koffiedik vermengd in de potgrond en verwerkt in de plantschalen. Dit was in 2017 almaar toch ook erg leuk te lezen.

koffie-prut

Nou wat vinden jullie van de tips ik vond ze via koffievoordeel.nl via een mail met de tips en de laatste tip toen ik voor mooie koffie plaatjes zocht.

 

 

 

 

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. deindomama schreef:

  Wat een leuk artikel, nooit geweten! Met al dat Indisch eten in de ijskast is het af en toe best fijn om deze geurtjes te neutraliseren, ik ga het een keer uitproberen…

  Dank je wel en ik neem af en toe een kijkje op je blog!

  Geliked door 1 persoon

  1. hotthingsforladies schreef:

   Wat een lief berichtje dankjewel hoor..ja ik wist het ook niet altijd leuk die weetjes..ik ga zeker vaker jou lekkere recepten volgen en lezen. Liefs fijne avond nog en Eetze🥘🍲🍳

   Like

 2. Koffie is echt belangrijk om mijn dag goed te laten verlopen, haha!
  Super leuke post!
  Ik zal je gelijk even volgen 🙂

  Like

  1. hotthingsforladies schreef:

   Wat een lieve reactie .Leuk dat je deze blog leuk vind en mij nu ook volgt super gezzelli.Houden elkaars blogs wel in de gaten de komende tijd hihi liefs. Hele fijne avond 🍁🌵🌿🍰🤗😃🍸🔥🍫

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s