Hoe gezond is kokos?

Is kokos gezond?

Is kokos echt zo gezond als wordt gezegd?

large-6(7)

U heeft vast al eens gehoord dat het gezond is: kokos. Het wordt steeds vaker gebruikt, op verschillende manieren. Zo bestaat er kokos-olie, kokos-drinken, kokos voor op brood, etc. De laatste jaren wordt het steeds duidelijker dat kokos erg gezond is voor mensen, zeker bij regelmatig consumeren. Maar waarom eigenlijk? En zit kokos niet bomvol verzadigde vetten? Wij leggen het u uit.

Kokos is erg gezond om regelmatig te eten!

Bijna alles van de kokosboom kan worden gebruikt door mensen. Met name de kokosnoten worden gebruikt voor consumptie. De mensen die u heeft horen zeggen dat kokos vol verzadigde vetten zitten, hebben volkomen gelijk. Maar als ze erbij zeggen dat het daarom ongezond is, moeten we ze verbeteren. De verzadigde vetten in kokos(olie) bestaan namelijk grotendeels uit middellange vetzuurketens. Dit heeft als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken. Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor versnelt wordt.

large-4(7)

Het eten en/of drinken van kokos heeft nog meer voordelen. Zo zit het vlees van de kokosnoot bomvol vezels. Deze zijn erg belangrijk voor een gezond darmstelsel en werken als een soort ‘smeermiddel’ voor de darmen. Ook de spijsvertering heeft baat bij de vezels in kokos. In 100 gram kokosvlees zit 12 tot 14 gram aan vezels. Aanbevolen wordt om dagelijks zo’n dertig gram aan vezels te eten, waar kokos dus prima in kan voorzien.

Kokos zit naast deze vezels ook bomvol vitamines en mineralen. Deze zijn essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. Er zit o.a. veel vitamine B11 in kokos.

Kokos bevat veel anti-oxidanten

In kokos zitten veel anti-oxidanten, die ook erg gezond zijn voor ons lichaam. Anti-oxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen, die o.a. ziektes als kanker kunnen veroorzaken. Daarnaast verhogen deze vrije radicalen de kans op hart- en vaatziekten. Het consumeren van kokos verkleint deze kans

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een eigen blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: