10 redenen waarom je kokosolie in huis zou moeten hebben; 

10 redenen waarom je kokosolie in huis zou moeten hebben; 

large-3(9)

 Love it

Kokosolie is goed voor je! Maar wat moet je er eigenlijk mee? Nou… Van alles! Je kunt kokosolie echt op duizend-en-één manieren gebruiken. Van aftersun tot nagelriemolie en als infectie-bestrijder maar ook als bak-en-braadmiddel. We laten tien verschillende manieren zien waarop je kokosolie kunt gebruiken;

Bakken;

Kokosolie kun je heel goed gebruiken om je eten in te bakken. Het bestaat voor 90% uit plantaardige onverzadigde vetten. De verbrandingstemperatuur ligt veel hoger dan bijvoorbeeld olijfolie, dat maakt kokosolie super geschikt om in te bakken. Je kunt kokosolie namelijk verhitten tot 800 graden Celsius!

large-4(7)

Handcrème

Kokosolie is super goed te gebruiken als handcrème. Het maakt je handen heel erg zacht. Hetzelfde geldt overigens voor je voeten.

large-5(5)

Dagcrème;

Kokosolie is ook ideaal als dagcrème. Het hydrateert en maakt de huid babyzacht. Het schijnt zelfs dat het helpt tegen acné en littekens veroorzaakt door acné. Hoewel je natuurlijk zou denken dat als je last hebt van acné, je beter geen vet op je huid kunt doen. Maar dat schijnt met kokosolie juist niet het geval te zijn.

Kokosolie trekt snel in je huid, waardoor het gelukkig ook niet net lijkt alsof er een laagje op je huid ligt.

Haarmasker;

En wat dacht je ervan om kokosolie te gebruiken als haarmasker? Laat de olie op nat haar een half uurtje intrekken. Spoel het vervolgens uit en… je hebt prachtig glanzend en zacht haar. Het zorgt er ook voor dat je haar niet uitdroogt. Is je haar echt toe aan een goed masker? Laat het dan een nachtje intrekken en slaap met een badmutsje over je haar heen.

large(9)

Zonnebrandolie;

Wist je dat je kokosolie ook als zonnebrand kunt gebruiken? Je wordt niet alleen sneller bruin door kokosolie, er zit ook een beschermende factor in. Kokosolie wordt al eeuwen gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van de eilanden in de Pacifische Oceaan, het blokt ongeveer 20% van de UV stralen. Dat lijkt niet veel en je moet er dan ook niet de hele dag mee in de zon gaan, maar als je verstandig met je zonuren omgaat moet het prima zijn.

Aftersun;

Naast dat je kokosolie als zonnebrand kunt gebruiken, kun je het ook juist na het zonnen aanbrengen. Doordat het zo hydraterend en kalmerend werkt, werkt het super goed op verbrande plekjes.

Natuurlijke lipbalm

Kokosolie zorgt voor een mooie glans op de lippen en hydrateert super goed. No more chapped lips sweethearts!

Nagelriemolie;

Gebruik kokosolie op je nagelriemen. Ze worden hier niet alleen super zacht van, je nagels gaan hier ook sneller door groeien.

large-6(7)

Jeuk;

Heb je een muggenbult? Smeer er een beetje kokosolie en de jeuk vermindert merkbaar binnen enkele minuten. We maken geen grapje! Hetzelfde geldt overigens voor huidziekten als eczeem en psoriasis. Het zorgt er niet voor dat de uitslag verdwijnt, maar het vermindert de jeuk wel aanzienlijk.

Infecties;

Het laurinezuur dat in kokosolie zit heeft een ontstekingsremmende werking. Het vecht tegen bacteriën zoals bacteriën die acné veroorzaken, maar ook bacteriën die voor darmproblemen zorgen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s